Över 50% av Bitcoins marknadsvärde består av orealiserade vinster

by admin .

Börsvärdet för en kryptovalutatillgång är kanske inte det mest exakta måttet för beräkning av värdet av en digital valuta, utan dess betydelse för att fungera som ett verktyg för investerare, för att hjälpa dem att fatta mer informerade investeringsbeslut om deras kryptovaluta av intresse. kan inte betonas för mycket. Dessa mätvärden som beräknas genom att multiplicera det aktuella marknadspriset för en kryptovaluta och antalet mynt i omlopp ger också inblick i marknadsuppfattningen och mottagningen av en viss kryptovaluta.

I Bitcoins fall består den uppskattade kryptovalutan med ett börsvärde på 252 miljarder dollar vid skrivandet av en större andel av orealiserade investerares vinst. I analysen publicerad av Crypto-analysföretaget Glassnode består Bitcoins börsvärde nu av över 50% av orealiserade vinster, och enligt Glassnode sågs dessa nivåer senast i augusti 2019.

Vad detta betyder för det redan hausseartade Bitcoin-samhället är att investerarnas känslor har förändrats snabbt under de senaste 15 månaderna. Detta är bland annat ytterligare en bekräftelse att Bitcoin Code inte bara återhämtar sig och går mot nya toppar som analytiker har spekulerat utan också får ett inflöde av nya pengar från nya och befintliga investerare som överträffar marknaden.

Bitcoins „spelförändrande“ hausseartade körning förväntades börja tidigare i år, men händelserna som ursprungligen verkade ha bromsat marknaden lönar sig nu massivt för Bitcoin. Medan Bitcoin kämpade med volatilitet överträffade det fortfarande traditionella tillgångar, och detta fortsatte tillräckligt länge för att övertyga traditionella investerare om att Bitcoin var en säker fristad mot inflation, mer än någonting annat.

Under resten av året och in i det nya året kan begreppet Bitcoin som blir 2000-talets guld fortsätta att löna sig i ett mycket konsekvent mönster; fiat minskar till följd av inflation – investerare vänder sig till Bitcoin för skydd – Bitcoins värdeökningar. För vissa analytiker är massantagande av Bitcoin redan i rörelse, och eftersom investerare fortsätter att hänga på Bitcoins grundläggande värde, mot de tillfälliga nedgångarna, kan volatiliteten minskas och en ny milstolpe kan uppnås.

Vid tidpunkten för pressen har Bitcoin ökat med nästan 6% under det senaste dygnet och handlas till 13 605 $. Detta är en ökning med nästan 15% för Bitcoin under de senaste sju dagarna. Till skillnad från förra veckan när Bitcoin var den enda kryptovalutan med utestående vinster, har den här veckan sett altcoins göra en korrigering i prisrörelsen, med vinster som skjuter upp till 25%. Som analytiker förutspår de närmaste veckorna kan se Bitcoin slå eller korsa $ 15.000 prismärke.